Egen pool – så gäller försäkringen
Att bygga en pool eller badtunna på tomten kan vara lösningen att enkelt kunna ta ett härligt dopp. Här hittar du tips om vad du ska tänka på innan du bygger poolen, samt information om hur försäkringen gäller.
Att bygga en pool eller badtunna på tomten kan vara lösningen att enkelt kunna ta ett härligt dopp. Här hittar du tips om vad du ska tänka på innan du bygger poolen, samt information om hur försäkringen gäller.
Oavsett om du gör jobbet själv eller om du anlitar en behörig hantverkare finns några regler att känna till.
Det är viktigt att dessa regler uppfylls för att din försäkring ska gälla för poolen.
Oftast behövs inte bygglov för att bygga själva poolen. Vill du ha pooltak, högt staket eller spränga kan du behöva bygg- eller marklov. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att ta reda på vad som gäller just där du bor.
Ta reda på vad som gäller i din kommun när du ska fylla din pool med vatten. Kolla även upp vilka riktlinjer som finns när det är dags att tömma poolen.
Villa- och fritidshusförsäkringen gäller för skador på den maskinella utrustningen till pool och utomhusbad. Vi rekommenderar att du väljer vår mest omfattande version av försäkringar.
Den mest omfattande försäkringen är Stor villaförsäkring respektive Stor fritidshusförsäkring och rekommenderas till dig som har pool.
Du behöver inte meddela oss att du har en pool/utomhusbad på tomten.
Om du har inomhuspool måste du säga till oss så att du får rätt försäkringsskydd.
Att bada i bassäng är härligt, men inte riskfritt. Särskilt inte för barn oavsett om de kan simma eller inte. De kan halka och trilla i eller leka lite oförsiktigt. Du som har pool på tomten är ansvarig för säkerheten. Du är skyldig att ha någon form av skydd för poolen och det gäller även om du inte har egna barn att tänka på.
I villa- och fritidshusförsäkringen ingår en ansvarsförsäkring som gäller för dig som fastighetsägare. Om du blir stämd och krävd på skadestånd ska du alltid kontakta oss först. Betala ingenting och säg inte att du ska göra det. Vi utreder om du är skadeståndsskyldig och om du är det betalar vi skadestånd upp till 5 000 000 kronor.
Senast uppdaterad 16 mars 2022