Vid storm
Under hösten och vintern är det vanligt med stormar som orsakar strömavbrott och skador på byggnader och tomtmark. Här får du tips om vad du kan göra både före, under och efter stormen.
Under hösten och vintern är det vanligt med stormar som orsakar strömavbrott och skador på byggnader och tomtmark. Här får du tips om vad du kan göra både före, under och efter stormen.
När det varnas för storm är det bra att snabbt göra det du kan för att minska risken för skador. Det kan vara att plocka in trädgårdsmöbler, förankra studsmattan och se till att soptunnan inte blåser iväg.
Rör aldrig nedfallna träd som skadat elledningarna eller ledningar, de kan vara spänningsförande.
Har du träd på tomten som riskerar att falla vid en storm? Då är det bra om du tar ner dem innan de skadar huset, bilen eller grannens egendom. Vår skaderådgivare Johan Hillenfjärd har fler tips om hur du kan skydda huset och hur du förbereder dig för strömavbrott.
Vi har partners över hela landet som kan hjälpa till med reparation och begränsning av skadorna efter stormen. Vid stora oväder kan det ibland dröja innan du får hjälp på plats.
För att du ska kunna få ersättning för skador som kan uppstå vid höst- och vinterstormar är vårt tips att du kontrollerar att du har det skydd du behöver i din villaförsäkring.
Har du ett växthus, uterum, friggebod eller annan byggnad på tomten ska de finnas med i försäkringsbrevet. De ingår inte automatiskt i villaförsäkringen. Skador på växthus som orsakats av storm, hagel eller snötryck kan ersättas med upp till 25 000 kronor om du har Stor villaförsäkring.
Pool på tomten har blivit vanligt. Den maskinella utrustningen ingår i grundförsäkringen. Skador på poolen eller utomhusbadet som orsakats av storm, hagel eller snötryck kan ersättas med upp till 100 000 kronor om du har stor Villaförsäkring.
Stormar leder ibland till strömavbrott. I dagens samhälle är vi väldigt beroende av el för att vardagen ska fungera.
Så klarar du ett strömavbrottSenast uppdaterad 29 december 2023