Fem försäkringstips

Att sluta arbeta och bli pensionär innebär en del förändringar. Bland annat kan ditt försäkringsbehov se annorlunda ut. Här har vi samlat tips om vad du kan tänka på som nybliven pensionär.​​​​​​​​​​​​​​

Ditt personliga försäkringsskydd

Om du haft försäkringar via din arbetsgivare behöver du nu se till att du inte nu står utan personförsäkring. Samhällets skydd är begränsat om du drabbas av ett olycksfall eller en sjukdom som påverkar ditt liv.

Man surfar på ipad.
Se över vilka personförsäkringar du har.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring 50+

Med en personförsäkring för vuxna över 50 år kan du få ersättning om du hamnar på sjukhus eller får bestående skada efter ett olycksfall.​ Du kan även få en engångsersättning – ekonomisk första hjälp – vid vissa allvarliga sjukdomar. 

Läs mer om försäkringen Vuxen 50+

Sjukvårdsförsäkring

Att gå runt och ha ont någonstans eller att vara sjuk en längre tid är ganska påfrestande. Med en privat sjukvårdsförsäkring garanteras du att den behandling du behöver påbörjas inom 14 dagar. Vi har tillgång till ett stort nätverk av privata vårdgivare som erbjuder högkvalitativ vård. 

Läs mer om privat sjukvårdsförsäkring

Uppdatera hemförsäkringen

Att gå i pension behöver inte påverka hemförsäkringen alls, men det skadar inte att se över vilken typ av hemförsäkring du har och att den täcker det du har behov av.

Mobilsurfande i soffan
Kolla upp att du har en hemförsäkring som passar dig.

Om du tidigare haft din hemförsäkring via ett fackförbund behöver du teckna en ny. Du väljer typ av hemförsäkring beroende på hur du bor; i hyrd bostad, äger en bostadsrätt eller äger huset du bor i.

Vår hemförsäkring gäller för dig och de som är namngivna i din försäkring. Så om den ska gälla för någon annan än dig så behöver du meddela oss vem mer som ska ingå i din hem- eller villaförsäkring. 

Dags att flytta?

Om du passar på att flytta behöver du ändra din hemförsäkring till att passa ditt nya boende. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på vid en flytt.

Egen bilförsäkring

Har du kört tjänstebil tidigare och nu ska ge dig ut på bilmarknaden finns det olika alternativ att undersöka.

Pensionerad man kör bil
Dags för egen bil och försäkring till den?
  • Billeasing har blivit populärt och då ingår ofta bilförsäkring i leasingavtalet. Det är dock inte alltid det gör det, så kolla upp om du behöver teckna en bilförsäkring separat.
  • Om du ska köpa en bil, ny eller begagnad, behöver du köpa en separat bilförsäkring.
  • Om du redan har en bil kan det vara värt att se över hur mycket du ska köra med den. Blir det lika mycket som tidigare, eller kommer du kanske köra mer än tidigare? Ändra den körsträckeklass du har på försäkringen så att den stämmer med det antal mil du kör.

Boka försäkringsrådgivning

Vi kan hjälpa dig med med att gå igenom dina försäkringar så att de passar med det försäkringsbehov du har.

Bokar tid för rådgivning
Boka tid för kostnadsfri försäkringsgenomgång.

Du anmäler ditt intresse för kostnadsfri försäkringsgenomgång. Vi kommer överens om en tid som passar dig och sedan ringer vi upp dig och går igenom ditt försäkringsbehov tillsammans med dig. Försäkringsgenomgången tar vanligtvis 15 minuter.

Boka tid för rådgivning

Tips om rabatter och medlemsskap

Seniorrabatter är vanligt så ta vara på möjligheterna att få lägre pris på varor och tjänster.

Kvinna slappnar av i soffan
Se över dina möjligheter att få rabatt.

Samlingsrabatt

Vårt förmånsprogram ger rabatt på dina försäkringar. Försäkra ditt hem, din bil eller dig själv hos oss så får du upp till 15 % rabatt.

Läs mer om vårt förmånsprogram

Medlem i SPF Seniorerna

Om du är medlem i SPF Seniorerna kan du få en ännu mer förmånlig försäkring hos oss. Vi har ett samarbete med SPF Seniorerna som ger medlemmarna 15 % rabatt på hem-, villa och fritidshusförsäkringen. Bilförsäkringen rabatteras med 5 %. Dessa rabatter ges utöver de du får genom förmånsprogrammet.  

Det finns även en hel del andra förmåner med att vara medlem i SPF Seniorerna. Du kan till exempel få hjälp i juridiska frågor och genom de lokala föreningarna ordnas många sociala aktiviteter.

Läs mer om SPF Seniorerna